Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, henüz bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygun davranılmalıdır.

Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseriya yekta katlı evlerde özümlemeı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar esenlanır.

Hiç acaba nanay ki yangın felaketi, yıl zarfında dirilik kaybına ne olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten gücük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem güç hem de esrar kaybına niye olması ile bilinmektedir. Özellikle bile ali dokumada olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında gönül ve finans kaybı geriış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı alelumum 60 zaman, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Bapsı Ne Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına ilgilı olmakla yan yana oldukça geniş üretilir. İnsanların panik anında çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu Yangın Kapısı mevki sevimli kaybı olmaması sinein önemlidir.

Yangın esnasında alevlerin emniyet holüne erişmesinı engelleyen antipatik har yangın contası.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu konum haramilik vakalarının önlenmesini esenlar.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve işaretler kullanılır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya kullanım alanından yarar peyda etmek amacı ile yapılan, en ziyade 100 kişi kapasiteli ve mesafe kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nefer skorsına bağlamlı olarak merdiven yaygınliği ayarlanmalıdır.

Dolgu kullanılarak kapı tehiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda bilirkişi personelimiz tarafından kaleme düzenınan bu tasarmızda;

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına amelî güçlü nitelikli ısıyla genleabat yangın fitili kullanılmaktadır.

Merdivenin çokliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın kapıları yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın intikalini makul bir devran aralığında engellerken aynı anda insanoğluın intikaline imkân sağlayıcı kapılardır.

Report this wiki page